IK HEB JE NOOIT EEN ROZENTUIN BELOOFD

DIEGO JOOSTEN < - > ZJOS MEYVIS

Kunstcentrum De Wasserij
Zand 26 9160 Lokeren

11.11.2021 – 28.11.2021
Van vrijdag tot zondag 14.00 – 18.00 u

 

Beide kunstenaars kennen elkaar sinds de tentoonstelling ‘verdwenen aarde’ inHemiksem 1988 waar Zjos Meyvis mede organisator was en Diego Joosten vertegenwoordigd was in een kunstenaarscollectief.

Door de jaren heen zijn we bevriend gebleven en door de groepstentoonstelling ‘kunst in depot deluxe’ Hemiksem 2016 hebben we terug een sterkere band met elkaar.

Momenteel zijn we beide directie leden in de KAN en geven beide les aan deze -> KAN–kunstacademie Niel vzw.

Dit project is een vervolg van een expo die we enkele jaren gelden reeds gepland haden? Waarin beide zoeken naar zowel het fundamentele als het spirituele in de schilder- en beeldhouwkunst.

Het verbindende element van onze werken is hetl andschappelijke, de interesse en het inspirerende en het thematisch bewerken, Zjos Meyvis toont 3D objecten en Diego Joosten vertrekt vanuit het landschap om tot abstractie te bekomen.

Door de werken bij elkaar op te stellen zouden we zowel een confrontatie als een symbiose willen bereiken, die versterkend werkt naar de beeldende werken en de ruimte op zich toont als een totaal beeld.

Diego maakt een selectie van grotere monumentale schilderijen van deze periode en een reeks tekeningen verwijzend naar de schilderijen.

Zjos brengt een selectie beeldhouwwerken verwijzend naar zijn laatste periode en landschappen.

We hebben elkaar nooit een rozentuin beloofd.